Υλικά

Για τη ζύμη

  • ½ lt χυμός πορτοκάλι
  • 250 ml ελαιόλαδο
  • 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 1 κουτ. γλυκού σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού
  • 300 γρ. αλεύρι μαλακό
  • Kαρύδια για πασπάλισμα
  • Kανέλα
  • Λίγο Flora Soft με βούτυρο για το άλειμμα του ταψιού

 

Για το σιρόπι

  • 400 γρ. μέλι
  • 800 γρ. ζάχαρη
  • 250 γρ. γλυκόζη
  • 1lt νερό

Εκτέλεση

  1. Χτυπάμε το λάδι και το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη, προσθέτουμε το ξύσμα πορτοκαλιού και το κονιάκ. Διαλύουμε τη σόδα στον χυμό πορτοκαλιού και στη συνέχεια ανακατεύουμε το μπέικιν πάουντερ με το αλεύρι και ρίχνουμε λίγο-λίγο ανακατεύοντας, μέχρι να φτιάξουμε μια ζύμη εύπλαστη και ελαφρώς μαλακή.
  2. Αρχίζουμε να πλάθουμε τα μελομακάρονα, στο σχήμα που προτιμάμε (στρογγυλά ή μακρόστενα), στη συνέχεια τα πατάμε με ένα πιρούνι ενώ κάνουμε από πάνω ένα σχέδιο.
  3. Έπειτα τα βάζουμε σε ένα ταψί αλειμμένο με λίγο Flora Soft με βούτυρο και τα ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 15-20 λεπτά.
  4. Στο μεταξύ φτιάχνουμε το σιρόπι βράζοντας όλα μαζί τα υλικά για 8 λεπτά περίπου.
  5. Βγάζουμε τα με μελομακάρονα και τα βουτάμε αμέσως στο σιρόπι που φτιάξαμε, το οποίο έχουμε προηγουμένως αφήσει να κρυώσει.
  6. Αφήνουμε τα μελομακάρονα να απορροφήσουν το σιρόπι.
  7. Στη συνέχεια τα τοποθετούμε σε σχάρα ώστε να στραγγίξουν.
  8. Τα βάζουμε σε μια πιατέλα και τα περιχύνουμε με λίγο σιρόπι ακόμα και λίγο μέλι.
  9. Πασπαλίζουμε με καρύδια και κανέλα.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές