Υλικά

  • 1½ κιλό χοιρινό κρέας χωρίς κόκκαλο ανοιγμένο για ρολό
  • 8 δαμάσκηνα ξερά
  • 8 βερίκοκα ξερά
  • 2 κουτ. σούπας φουντούκια χοντροκομμένα
  • 3-4 φέτες μπέικον
  • Φρέσκα μυρωδικά (θυμάρι, κόλιανδρο, μαϊντανό), ψιλοκομμένα
  • 6 κρεμμύδια για στιφάδο
  • 2 ξυλάκια κανέλας
  • 1 κουτ. γλυκού κανέλα σκόνη
  • 2-3 κόκκους μπαχάρι
  • 2 ποτηράκια γλυκό κρασί χλιαρό
  • 3 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Μουλιάζουμε τα δαμάσκηνα και τα βερίκοκα στο κρασί. Καθαρίζουμε τα κρεμμύδια.
  2. Απλώνουμε το χοιρινό σε έναν πάγκο. Πασπαλίζουμε με αλάτι, πιπέρι και την κανέλα. Απλώνουμε πάνω του το μπέικον και προσθέτουμε τα μισά ξερά φρούτα, καθώς και τα φουντούκια. Πασπαλίζουμε με τα ψιλοκομμένα φρέσκα μυρωδικά, τυλίγουμε το κρέας σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο.
  3. Τοποθετούμε το ρολό σε ταψί και γύρω του βάζουμε τα κρεμμύδια, τα ξυλάκια κανέλας σπασμένα στα 2 και το μπαχάρι. Περιχύνουμε με το Flora Soft με βούτυρο, το χλιαρό νερό, το ένα ποτηράκι κρασί και αλατοπιπερώνουμε.
  4. Σκεπάζουμε το ταψί με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε στο φούρνο για 50 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, προσθέτουμε τα υπόλοιπα ξερά φρούτα και το υπόλοιπο κρασί και ψήνουμε για ακόμα 30 λεπτά περίπου.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ