Υλικά

  • 200 γρ.  Carte D’Or Stracciatella
  • 55 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 150 ml νερό
  • 100 γρ. αλεύρι
  • ¼ κουτ.γλυκού αλάτι
  • 3 αυγά
  • 200 γρ. σιρόπι σοκολάτας

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 220°C (αντιστάσεις)/ 200°C (αέρα).
  2. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το νερό σε ένα μεγάλο σκεύος μέχρι να λιώσει. Μόλις βράσει, το κατεβάζουμε από τη φωτιά.
  3. Προσθέτουμε το αλεύρι και το αλάτι ανακατεύοντας με ξύλινη κουτάλα, μέχρι να γίνει μια λεία ζύμη.
  4. Σπάμε τα αυγά σε ένα μικρό μπολ και τα χτυπάμε με ένα πιρούνι. Τα προσθέτουμε σταδιακά στη ζύμη και χτυπάμε γρήγορα.
  5. Στρώνουμε αντικολλητικό χαρτί σε δύο δίσκους ψησίματος.
  6. Βάζουμε τη ζύμη σε κορνέ και φτιάχνουμε μπάλες στο μέγεθος φουντουκιού, αφήνοντας μεταξύ τους απόσταση 10 εκατοστά. Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο για 20-25 λεπτά μέχρι να πάρουν χρυσό χρώμα.
  7. Βγάζουμε τους δίσκους από το φούρνο και κάνουμε μια μικρή τρύπα σε κάθε προφιτερόλ. Τα αφήνουμε να κρυώσουν καλά.
  8. Γεμίζουμε όλα τα προφιτερόλ με μια κουταλιά Carte D’Or Stracciatella.
  9. Τοποθετούμε τα προφιτερόλ σε πιάτο, τα περιχύνουμε με σιρόπι σοκολάτας και σερβίρουμε αμέσως.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ