Υλικά

  • 100 γρ. μέλι
  • 100 γρ. μελάσα
  • 70 γρ. ζάχαρη μαύρη
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 320 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 κουτ. γλυκού κακάο
  • 1 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. γλυκού μίγμα μπαχαρικών
  • 1 αυγό

Μίγμα Μπαχαρικών

  • Καννέλα, γαρίφαλο, μοσχοκάρυδο, τζίντζερ, γλυκάνισο, σε ίσα μέρη

Εκτέλεση

 

Συνταγή: Chef Χρήστος Λάμπρου

 

  1. Σε μία κατσαρόλα βάζουμε το μέλι, τη μελάσα, τη μαύρη ζάχαρη και το Flora Soft με βούτυρο και ζεσταίνουμε ελαφρά ανακατεύοντας συνέχεια. Αφήνουμε το μίγμα μας για 10 λεπτά να κρυώσει και το αδειάζουμε στο μπολ του μίξερ. Προσθέτουμε το κακάο, το αλεύρι, το μπέικιν πάουντερ, το μίγμα μπαχαρικών και το αυγό και ζυμώνουμε με τα χέρια μας μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Τυλίγουμε τη ζύμη σε μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για 2 ώρες. Ανοίγουμε φύλλο πάχους 2 εκ. σε αλευρωμένη επιφάνεια, κόβουμε διάφορα σχήματα και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 20 λεπτά.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κλείστε τα μπισκότα σας σε βάζο με δύο κομματάκια (κύβους) ζάχαρη καθώς έτσι διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό.

Σχετικές Συνταγές