Υλικά

  • 150 γρ. ξύδι μπαλσάμικο ή κόκκινο κρασί
  • 150 γρ. αποξηραμένοι κύβοι πορτοκαλιού και σταφίδες
  • 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 250 γρ. ζάχαρη
  • 4 αυγά
  • 270 γρ. αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 8 γρ. σόδα ή μπέικιν πάουντερ
  • 1 δόση βανίλια

Για το ντεκόρ

  • 300 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 300 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1 κoυτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι

Εκτέλεση

 

Chef: Χρήστος Λάμπρου

 

  1. Βράζουμε το μπαλσάμικο ή το κρασί σε δυνατή φωτιά για 5 λεπτά. Κατεβάζουμε από τη φωτιά και προσθέτουμε τους αποξηραμένους κύβους πορτοκαλιού και τις σταφίδες. Σκεπάζουμε και αφήνουμε για 24 ώρες. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C. Κοσκινίζουμε το αλεύρι μαζί με το μπέικιν πάουντερ ή τη σόδα, προσθέτουμε τα αποξηραμένα φρούτα και ανακατεύουμε. Αφρατεύουμε στο μίξερ τo Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη για 3 λεπτά και ανακατεύοντας ανά 3 λεπτά, προσθέτουμε ένα-ένα τα αυγά. Στη χαμηλή πλέον ταχύτητα, ρίχνουμε τη βανίλια και το ξύσμα στον κάδο μας.  Στο τέλος προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ ή τη σόδα και τα αποξηραμένα φρούτα. Βουτυρώνουμε μια φόρμα με Flora Soft με βούτυρο και ψήνουμε στον φούρνο στους 180°C για 40-45 λεπτά.

Για το ντεκόρ
Ανακατεύουμε μαζί το Flora Soft με βούτυρο και την άχνη για 5 λεπτά και στο τέλος προσθέτουμε τον χυμό λεμονιού.  Αφού κρυώσει το χριστουγεννιάτικο κέικ, στρώνουμε το μίγμα από πάνω και κοσκινίζουμε με άχνη ζάχαρη.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ