Υλικά

  • 2 κιλά αρνάκι, μπούτι χωρίς κόκκαλο (ζητάμε από τον κρεοπώλη να το ανοίξει, να βγάλει το κόκκαλο, να το χτυπήσει και στη συνέχεια να το φιλετάρει για να μπορέσουμε να το κάνουμε ρολό)
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο δενδρολίβανο
  • 2 κλαδάκια φρέσκο θυμάρι
  • 1 ποτήρι νερού κρασί λευκό
  • 1 ποτηράκι χυμός λεμονιού
  • 500 γρ. φέτα βαρελίσια κομμένη σε μέτριους κύβους
  • 300 γρ. ανάλατη ψίχα από φιστίκι Αιγίνης
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 2 μέτρα σπάγγος βαμβακερός

Εκτέλεση

  1. Ξεπλένουμε το ανοιγμένο αρνίσιο μπούτι καλά και στη συνέχεια το τοποθετούμε μέσα σε ένα ταψί. Το καρυκεύουμε με τα μυρωδικά μας και το αλατοπίπερο και στη συνέχεια το μαρινάρουμε με τον χυμό λεμονιού και το κρασί για περίπου 15 λεπτά.
     
  2. Βγάζουμε το αρνάκι από το ταψί και το βάζουμε σε καθαρό τραπέζι ή σε ένα μεγάλο ξύλο μαγειρικής.
     
  3. Το γεμίζουμε κατά μήκος με τη βαρελίσια φέτα, το φιστίκι Αιγίνης και τη μισή ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο.
     
  4. Το διπλώνουμε καλά σε ρολό και το δένουμε με σπάγκο.

     
  5. Το τοποθετούμε και πάλι στο ταψί που το μαρινάραμε και το αλείφουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από το Flora Soft με βούτυρο.
     
  6. Προσθέτουμε νερό και ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 160°C αρχικά για 1 ώρα και 30 λεπτά. Στη συνέχεια ανεβάζουμε την θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για ακόμα 50-55 λεπτά, προσθέτοντας νερό εάν χρειαστεί κατά διαστήματα.
  7. Προαιρετικά, στο δεύτερο μέρος του ψησίματος μπορούμε να βάλουμε και πατάτες ως γαρνιτούρα.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ