Υλικά

  • 1 πακέτο ρύζι μακρύκοκκο
  • 5-6 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 1 μέτριο κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • 1 ποτήρι λευκό ξηρό κρασί
  • 3 ποτήρια νερό ή ζωμό κότας (ζεστό)
  • Μερικές κλωστές κρόκο Κοζάνης
  • 6-7 κάστανα (βρασμένα & ψιλοκομμένα)
  • 50 γρ. κουκουνάρι (καβουρδισμένο)
  • Λίγο κόλιανδο (ξηρό)
  • Λίγη πάπρικα (προαιρετικά)
  • Σπόρους από 1 ρόδι
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε τον κρόκο σε ένα ποτήρι με λίγο βραστό νερό και τον αφήνουμε να μουλιάσει. Ζεσταίνουμε σε μεγάλη κατσαρόλα το Flora Soft με βούτυρο και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι μαζί με το ρύζι, μέχρι να μαλακώσει το κρεμμύδι και να «γυαλίσει» το ρύζι. Τα «σβήνουμε» με το κρασί, περιμένουμε να εξατμιστεί λίγο το αλκοόλ και χαμηλώνουμε τη φωτιά.
  2. Προσθέτουμε τον μουλιασμένο κρόκο και το ζεστό νερό ή ζωμό. Καρυκεύουμε και αλατοπιπερώνουμε καλά. Αφήνουμε το ρύζι να σιγοβράσει, μέχρι να μαλακώσει και να απορροφήσει όλο το νερό, χωρίς να παραβράσει. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα κάστανα, το κουκουνάρι και το ρόδι. Ανακατεύουμε και βάζουμε το ρύζι σε φόρμα. Το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το σερβίρουμε. Εάν θέλουμε διακοσμούμε με επιπλέον σπόρους ροδιού και ψιλοκομμένο μαϊντανό ή σχοινόπρασο.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Το φαγητό αυτό είναι ιδανικό για ορεκτικό ή συνοδευτικό για όλα τα ψητά κρέατα και πουλερικά του γιορτινού τραπεζιού.