Υλικά

  • 1½ κιλό φιλέτο χοιρινό μπούτι (ή άλλο κομμάτι κατάλληλο για φούρνο)
  • 50 γρ. καρυδόψιχα
  • 3 φρέσκα ή αποξηραμένα σύκα
  • 2 τσαμπιά σταφύλι (λευκό και κόκκινο) χωρίς κουκούτσια
  • 2 κουτ. σούπας μέλι
  • 60 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 4 μήλα
  • 150 ml γλυκό μοσχάτο κρασί
  • 6 φύλλα φρέσκο φασκόμηλο
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 200°C. Πλένουμε το κρέας, το στεγνώνουμε και το δένουμε με σπάγκο. Το αλατοπιπέρωνουμε καλά και το βάζουμε σε ταψί ή πυρέξ. Διαλύσουμε το μέλι στο κονιάκ και αλείφουμε με το μίγμα το κρέας. Μοιράζουμε το μισό Flora Soft με βούτυρο και τα φυλλαράκια του φασκόμηλου σε διάφορα σημεία του σκεύους.
  2. Περιχύνουμε με το μισό κρασί και ψήνουμε το φαγητό μας για 1 ώρα, περιχύνοντάς το συχνά με το ζωμό του. Στη μέση περίπου του ψησίματος, προσθέτουμε λίγο νερό και το υπόλοιπο κρασί. Στο μεταξύ καθαρίζουμε τα φρούτα και κόβουμε σε μικρά κομμάτια τα μήλα και τα σύκα. Στη 1 ώρα προσθέτουμε γύρω από το ψητό μας, φρούτα, καρύδια και το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία στους 180°C και συνεχίζουμε το ψήσιμο για άλλη ½ ώρα, μέχρι να πάρει ωραίο χρώμα το κρέας και να μαλακώσουν τα φρούτα. Βγάζουμε το φαγητό από το φούρνο και κόβουμε με ψαλίδι τον σπάγκο που δέσαμε το κρέας. Το κόβουμε σε φέτες και το σερβίρουμε με τα φρούτα του στην ίδια πιατέλα.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ