Υλικά

  • 1 φλιτζ. τσαγιού Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 κρόκοι αυγών
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 4 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • Ξύσμα 1 πορτοκαλιού ή λεμονιού (προαιρετικά)
  • Λίγο Flora Soft με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο για το ταψί

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή για Πασχαλινά Κουλουράκια αφράτα ρίχνοντας στο μπολ του μίξερ το Flora με τη ζάχαρη και χτυπώντας τα για λίγο να λιώσει καλά η ζάχαρη. Προσθέτουμε τους κρόκους και το γάλα και τα χτυπάμε ξανά μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
     
  2. Σταματάμε το μίξερ και προσθέτουμε το αλεύρι, ανακατεμένο με το μπέικιν πάουντερ και το ξύσμα του φρούτου, εάν βάλουμε. Ανακατεύουμε με τα χέρια ή με τον γάντζο του μίξερ, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά και να πετύχουμε μια μαλακή αλλά εύπλαστη ζύμη.
     
  3. Σκεπάζουμε τη ζύμη με καθαρή πετσέτα κουζίνας και την αφήνουμε να ξεκουραστεί για 1 ώρα περίπου.
     
  4. Στη συνέχεια, παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα και πλάθουμε κουλουράκια σε όποιο σχήμα θέλουμε.
     
  5. Τα τοποθετούμε σε ταψί ή λαμαρίνα, αλειμμένη με λίγο Flora και τα ψήνουμε στους 180 °C για 20 λεπτά περίπου. Διατηρούνται για πολυ καιρό σε μεταλλικό κουτί μπισκότων.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ