Υλικά

  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 3 αυγά
  • 150 ml Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • 100 ml γάλα
  • 250 γρ. φέτα σε κυβάκια
  • 100 γρ. τριμμένο τυρί γκούντα
  • 1 ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 2 κουτ. σούπας καρυδόψιχα χοντροκομμένη
  • Αλάτι - πιπέρι
  • Λίγο Flora Soft με βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε τη φόρμα με λίγο Flora Soft με βούτυρο και την πασπαλίζουμε με αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
     
  2. Ρίχνουμε τα αυγά στο μπολ του μίξερ, μαζί με το λιωμένο Flora Soft με βούτυρο και το γάλα και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, να ομοιγενοποιηθούν και να πάρουμε ένα αφράτο μίγμα.
     
  3. Στη συνέχεια, προσθέτουμε σιγά-σιγά το αλεύρι, που το έχουμε ενώσει με το μπέικιν πάουντερ. Τα χτυπάμε για λίγο στη χαμηλή ταχύτητα και όταν ενσωματωθεί το αλεύρι στα υπόλοιπα υλικά σταματάμε το μίξερ.
     
  4. Προσθέτουμε τη φέτα και το τριμμένο τυρί, τα αρωματικά και τα καρύδια. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε το μίγμα με ξύλινο κουτάλι. Αδειάζουμε στη φόρμα και ψήνουμε για 60 λεπτά περίπου.
     
  5. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο, περιμένουμε 5 λεπτά και το αναποδογυρίζουμε σε σχάρα. Το αφήνουμε να κρυώσει λίγο πριν το κόψουμε σε φέτες. Τρώγεται χλιαρό ή κρύο.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές