Υλικά

  • 800 γρ. μοσχαρίσιος κιμάς
  • ⅔ φλιτζ. τσαγιού ρύζι γλασέ
  • 1 κρεμμύδι (ψιλοκομμένο)
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Λίγος δυόσμος ψιλοκομμένος (προαιρετικά)
  • 4-5 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 3 κουτ. σούπας χυμός λεμονιού
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Για τον ζωμό

  • 2½ λίτρα νερό ή ζωμός κρέατος
  • 1 μέτριο καρότο (κομμένο)
  • 2 κλωνάρια σέλινο
  • 1 κρεμμύδι (κομμένο στα 4)
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το αυγολέμονο

  • 2-3 αυγά
  • Χυμός 1-2 λεμονιών

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή για Γιουβαρλάκια αυγολέμονο ανακατεύοντας σε μεγάλο μπολ τον κιμά με το ρύζι, το κρεμμύδι, τα αρωματικά, 1 κουταλιά από το Flora Soft με βούτυρο λιωμένο, το λεμόνι, αλάτι και πιπέρι.
  2. Παίρνουμε μικρά κομμάτια από το μίγμα και φτιάχνουμε μπαλάκια.
  3. Προσθέτουμε όλα τα υλικά για το ζωμό σε μεγάλη κατσαρόλα καθώς και το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο.
  4. Αφήνουμε τον ζωμό να βράσει για 5 λεπτά περίπου και στη συνέχεια προσθέτουμε τα γιουβαρλάκια. (Αν ο ζωμός δεν τα σκεπάζει, προσθέτουμε νερό μέχρι να σκεπαστούν καλά).

Ετοιμάζουμε το αυγολέμονο:

  1. Σπάμε τα αυγά και ξεχωρίζουμε τα ασπράδια από τους κρόκους.
  2. Χτυπάμε τους κρόκους με τον χυμό λεμονιού. Σε ξεχωριστό μπολ χτυπάμε τα ασπράδια μέχρι να γίνουν σαν μαρέγκα. Ρίχνουμε τη μαρέγκα στους κρόκους ανακατεύοντας συνέχεια μέχρι να ομογενοποιηθούν.
  3. Παίρνουμε 1½ φλιτζάνι ζωμό από τα γιουβαρλάκια και το προσθέτουμε λίγο-λίγο στο αυγολέμονο ανακατεύοντας συνεχώς.
  4. Ρίχνουμε το αυγολέμονο στο φαγητό κουνώντας την κατσαρόλα έτσι ώστε να πάει παντού. Βάζουμε την κατσαρόλα σε χαμηλή φωτιά και αφήνουμε να ζεσταθεί το φαγητό, χωρίς να βράσει. Σερβίρουμε το φαγητό ζεστό ή χλιαρό με επιπλέον χυμό λεμονιού εάν θέλουμε.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορείτε να έχετε συνέχεια άνηθο ή μαϊντανό, αρκεί να τον πλύνετε καλά, να τον ψιλοκόψετε και αφού τον στεγνώσετε, να τον κλείσετε σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.