Υλικά

  • 200 γρ. τυρί κρέμα
  • 125 γρ. Flora σε αλουμινόφυλλο
  • 250 γρ. φιστικοβούτυρο calve
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη άχνη
  • 80 γρ. καρύδα τριμμένη
  • 300 γρ. σοκολάτα κουβερτούρα
  • Xρωματιστή ζάχαρη ή τρούφα για τη διακόσμηση

Εκτέλεση

Της Αντωνίας Κατή
 

  1. Ψιλοκόβουμε τη σοκολάτα και τη βάζουμε σε μπεν μαρί για να λιώσει. Στον κάδο του μίξερ, χτυπάμε το Flora σε αλουμινόφυλλο μαζί με τη ζάχαρη άχνη, ώστε να αφρατέψουν. Προσθέτουμε το τυρί κρέμα, το φιστικοβούτυρο, την καρύδα και τα χτυπάμε για λίγο όλα μαζί, να ομοιογενοποιηθούν. Τέλος, ρίχνουμε τη λιωμένη σοκολάτα και ανακατεύουμε καλά.

     
  2. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο, για μισή ώρα περίπου να σφίξει.

     
  3. Στη συνέχεια,  με ένα μικρό κουταλάκι παίρνουμε μικρές ποσότητες από το μίγμα και πλάθουμε σε μπαλίτσες σε σχήμα μικρού αυγού.

     
  4. Κυλάμε τα αυγουλάκια σε χρωματιστή ζάχαρη ή τρουφίτσα, που έχουμε απλώσει σε ρηχό πιάτο, έτσι ώστε να καλυφθούν καλά από όλες τις πλευρές.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Με το ειδικό εργαλείο ξεφλουδίσματος λαχανικών μπορείτε να δημιουργήσετε ξύσμα (ρολά) σοκολάτας ως γαρνιτούρα για γλυκά.