Υλικά

  • 200 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε θερμοκρασία δωματίου
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο από το ψυγείο
  • 150 γρ. ζάχαρη
  • 80 γρ. μέλι
  • 2 γρ. μαχλέπι σκόνη
  • 2 γρ. αλάτι
  • 1 κάψουλα βανίλιας
  • Ξύσμα από 1 λεμόνι
  • 3 μεγάλα αυγά
  • 100 γρ. γάλα
  • 8 γρ. μπέικιν πάουντερ
  • 750 γρ. αλεύρι


Για το άλειμμα:

  • 1 χτυπημένο αυγό

Εκτέλεση

Συνταγή: Chef Χρήστος Λάμπρου

  1. Χτυπάμε και τα δύο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο με τη ζάχαρη, το μέλι, το μαχλέπι, το αλάτι, το ξύσμα και τη βανίλια, μέχρι το μίγμα να ασπρίσει. Ρίχνουμε ένα-ένα τα αυγά και μετά το γάλα. Προσθέτουμε το αλεύρι λίγο-λίγο, ανακατεύοντας απαλά με το χέρι. Όταν ενσωματωθεί, σκεπάζουμε το μπολ για 5 λεπτά. 

     
  2. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.

     
  3. Στρώνουμε λαμαρίνες με λαδόκολλα ψησίματος.

     
  4. Πλάθουμε κουλουράκια στο σχήμα που θέλουμε και τα αραδιάζουμε στη σειρά στη λαμαρίνα.

     
  5. Τα αλείφουμε με το χτυπημένο αυγό και τα ψήνουμε για 25 περίπου λεπτά. Τα βγάζουμε από το ταψί και, όταν κρυώσουν, τα τοποθετούμε σε αεροστεγές κουτί.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές