Υλικά

  • 2 μέτρια χοιρινά φιλέτα (ψαρονέφρι)
  • 300 γρ. κιμάς χοιρινός ή ανάμικτος (με μοσχάρι)
  • 1 αυγό (ελαφρά χτυπημένο)
  • 1 κόκκινη πιπεριά (ψιλοκομμένη)
  • 100 γρ. γραβιέρα (σε κυβάκια)
  • ½ ματσάκι μαϊντανός (ψιλοκομμένος)
  • Αλάτι, φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • Λίγη φρέσκια ρίγανη ή θυμάρι
  • 4-5 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)

Εκτέλεση

  1. Βάζουμε σε μπολ τον κιμά, προσθέτουμε το αυγό, την πιπεριά, τη γραβιέρα, τον ψιλοκομμένο μαϊντανό και 1 κουταλιά Flora Soft με βούτυρο. Αλατοπιπερώνουμε και ζυμώνουμε το μίγμα, μέχρι να ομοιογενοποιηθούν τα υλικά.
  2. Στη συνέχεια, χαράζουμε με κοφτερό μαχαίρι έναν σταυρό στα φιλέτα, από τη χοντρή τους πλευρά και ανοίγουμε στο κέντρο τους μια τρύπα σαν τούνελ.
  3. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλέτα και τα γεμίζουμε με το μίγμα του κιμά. Κλείνουμε το άνοιγμα με οδοντογλυφίδες, για να μη βγει η γέμιση και τα τοποθετούμε σε ταψί αλειμμένο με λίγο Flora Soft με βούτυρο. Τα περιχύνουμε με το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο, το κρασί και τα πασπαλίζουμε με τα φρέσκα μυρωδικά.
  4. Ψήνουμε τα γεμιστά φιλέτα, σκεπασμένα με αλουμινόχαρτο, στους 180°C για 30 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, αφαιρούμε το αλουμινόχαρτο, ανεβάζουμε τη θερμοκρασία του φούρνου και συνεχίζουμε το ψήσιμο για 15 λεπτά ακόμη, μέχρι να ροδίσουν καλά τα φιλέτα και να ψηθεί η γέμιση τους.
  5. Μεταφέρουμε τα φιλέτα ζεστά σε πιατέλα, τα κόβουμε σε ροδέλες και τα σερβίρουμε με σαλάτα εποχής.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Βρέξτε τα χέρια σας με κρύο νερό πριν το ζύμωμα του κιμά. Με αυτόν τον τρόπο δε θα δυσκολευτείτε καθόλου και ο κιμάς θα γλιστρά στα δάχτυλά σας.