Υλικά

  • 6 αυγά κόκκινα
  • 1 καρότο (βρασμένο)
  • ½ κουτ. γλυκού κάπαρη
  • 6 μαύρες ελιές (χωρίς κουκούτσι)
  • 80 γρ. λιωμένο Flora σε αλουμινόφυλλο
  • 80 γρ. μαγιονέζα
  • Άνηθος ή μάραθος
  • Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Της Αντωνίας Κατή
 

  1. Κόβουμε στη μέση τα αυγά και αφαιρούμε τους κρόκους.

     
  2. Ψιλοκόβουμε τους κρόκους, το καρότο, την κάπαρη και τις ελιές.

     
  3. Τα ρίχνουμε όλα μαζί σε μπολ. Προσθέτουμε το Flora σε αλουμινόφυλλο, τη μαγιονέζα και λίγο ψιλοκομμένο άνηθο ή μάραθο. Αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
     
  4. Γεμίζουμε τα ασπράδια των αυγών με το μίγμα, πασπαλίζουμε εάν θέλουμε με επιπλέον άνηθο και σερβίρουμε.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αν σας κόψει η μαγιονέζα, μην ανησυχείτε. Μπορείτε να βάλετε σε ένα γυάλινο μπολ 2-3 σταγόνες νερό και να ρίξετε σιγά-σιγά την κομμένη μαγιονέζα ανακατεύοντας συνεχώς. Ή μπορείτε να ρίξετε σε ένα γυάλινο μπολ ένα αυγό και -αφού το χτυπήσετε- να ρίχνετε κουταλιά-κουταλιά με αργό ρυθμό το κομμένο μίγμα, ανακατεύοντας συνεχώς. Η μαγιονέζα θα επανέλθει.

Σχετικές Συνταγές