Υλικά

Για τη ζύμη:

  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι
  • 120-150 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο (σε κυβάκια)
  • 1 αυγό ή 2 κρόκοι αυγών
  • 1 πρέζα αλάτι
  • 2 κουτ. σούπας ζάχαρη
  • Λίγο κρύο νερό (εάν χρειαστεί)
  • Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και αλεύρι για τη φόρμα

Για τη γέμιση:

  • 200 γρ. τυρί φέτα τριμμένη με πιρούνι
  • 200 γρ. ανθότυρο τριμμένο με πιρούνι
  • 200 γρ. μανούρι χοντροτριμμένο
  • 200 γρ. γιαούρτι
  • ½ φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 2 αυγά
  • 4-5 λιαστές τομάτες
  • ½ ματσάκι φρέσκος δυόσμος
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

Εκτέλεση

Της Αντωνίας Κατή

 

Ετοιμάζουμε πρώτα τη ζύμη:
 

  1. Ρίχνουμε το αλεύρι σε βαθύ μπολ, κάνουμε μια λακκούβα στο κέντρο και προσθέτουμε τα κυβάκια του Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο, το αυγό ή τους κρόκους, τη ζάχαρη και το αλάτι. Ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά. Αν χρειαστεί προσθέτουμε και το νερό.
  2. Πλάθουμε τη ζύμη σε μπάλα, την τυλίγουμε με μεμβράνη και την αφήνουμε στο ψυγείο για μισή ώρα τουλάχιστον.
     

Στο μεταξύ ετοιμάζουμε τη γέμιση:
 

  1. Χτυπάμε σε μπολ τα αυγά με το γάλα και προσθέτουμε το γιαούρτι. Ανακατεύουμε και προσθέτουμε όλα τα υπόλοιπα υλικά της γέμισης, εκτός από το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.
  2. Βγάζουμε τη ζύμη από το ψυγείο, την ανοίγουμε σε φύλλο και την απλώνουμε σε φόρμα τάρτας, φροντίζοντας να ανεβαίνει και στα πλαϊνά τοιχώματα. Την τρυπάμε παντού με πιρούνι και ρίχνουμε πάνω της το μίγμα της γέμισης.
     
  3. Ρίχνουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο, πάνω από τη γέμιση και ψήνουμε την τάρτα σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 180°C για 45-50 λεπτά περίπου. Τη σερβίρουμε σε μερίδες μαζί με σαλάτα εποχής.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ