Υλικά

  • 1  κιλό αρνάκι (χεράκι ή μπούτι σε μερίδες)
  • 1 ξερό κρεμμύδι χοντροκομμένο
  • 1 φρέσκο κρεμμυδάκι, χοντροκομμένο
  • 1 πράσο, χοντροκομμένο
  • 1 κιλό διάφορα χόρτα χοντροκομμένα (καυκαλίθρες, μυρώνια, σπανάκι, λάπατα, σέσκουλα κ.ο.κ.)
  • 1 ματσάκι άνηθος, ψιλοκομμένος
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
  • Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 50 γρ. κουκουνάρι

Για την κρούστα:

  • 400 γρ. γιαούρτι στραγγιστό
  • Αλάτι, πιπέρι και λίγο σιμιγδάλι ανακατεμένα καλά
  • Λίγος μάραθος ή άνηθος

Εκτέλεση

Της Αντωνίας Κατή

 

  1. Αλατοπιπερώνουμε το κρέας, ζεσταίνουμε το μισό Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε βαθιά κατσαρόλα ή τηγάνι και το τσιγαρίζουμε φροντίζοντας να πάρει ωραίο χρώμα από όλες τις πλευρές. Βγάζουμε το αρνάκι και στο ίδιο σκεύος τσιγαρίζουμε τα κρεμμύδια και το πράσο για μερικά λεπτά μέχρι να μαλακώσουν.
  2. Προσθέτουμε τα χόρτα, αλατοπιπερώνουμε και τα αφήνουμε να βγάλουν τα υγρά τους.
     
  3. Ρίχνουμε το μίγμα σε ταψί και από πάνω τοποθετούμε τις μερίδες του κρέατος. Περιχύνουμε το κρέας με το μίγμα του γιαουρτιού, ρίχνουμε στο ταψί το υπόλοιπο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και πασπαλίζουμε με το κουκουνάρι και με λίγο ψιλοκομμένο μάραθο ή άνηθο.
  4. Ψήνουμε το φαγητό σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 1-1 ½  ώρα περίπου.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ