Υλικά

  • 2 κιλά μπούτι αρνίσιο (σε μερίδες)
  • 1 ποτήρι νερό
  • 1 κιλό γιαούρτι σακούλας ή πρόβειο
  • 2-3 αυγά
  • 2-3 κουτ. σούπας αλεύρι
  • 1 Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
  • Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 1 ματσάκι δυόσμος (ψιλοκομμένος)

Εκτέλεση

Της Αντωνίας Κατή
 

  1. Αλατοπιπερώνουμε καλά το κρέας και το αλείφουμε με το μισό Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο. Το βάζουμε σε ταψί, περιχύνουμε με το νερό, σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180°C, για 1 ώρα περίπου. Κατά διαστήματα ξεσκεπάζουμε το κρέας και το περιχύνουμε με τα ζουμιά του.
  2. Στο μεταξύ ανακατεύουμε το γιαούρτι, τα αυγά, ελαφρά χτυπημένα, το αλεύρι, τον δυόσμο και λίγο αλατοπίπερο.
     
  3. Βγάζουμε το φαγητό από τον φούρνο και ξεσκεπάζουμε το ταψί.

     
  4. Περιχύνουμε το κρέας με το μίγμα του γιαουρτιού και σκορπάμε στο ταψί το υπόλοιπο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.
  5. Ψήνουμε το φαγητό για άλλα 30 λεπτά μέχρι να αποκτήσει ωραίο χρυσαφένιο χρώμα η κρούστα.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ