Υλικά

  • 9-10 φύλλα κρούστας
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο (λιωμένο)
  • 300 γρ. τυρί φέτα
  • 300 γρ. ανθότυρο
  • 6 μεγάλα αυγά
  • 80 γρ. σιμιγδάλι (ψιλό)
  • Αλάτι
  • Πιπέρι λευκό
  • 1 κρόκος αυγού ανακατεμένος με λίγο νερό

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170˚C και αλείφουμε με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο ένα στρογγυλό ταψί.
  2. Σπάμε τα αυγά και τα χτυπάμε με σύρμα. Θρυμματίζουμε τα τυριά και τα ρίχνουμε στο μπολ με τα αυγά. Προσθέτουμε το σιμιγδάλι, αλατοπιπερώνουμε και ανακατεύουμε.
  3. Στρώνουμε στο ταψί 5-6 φύλλα αλειμμένα ένα-ένα με Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο. Αδειάζουμε τη γέμιση στο ταψί και την απλώνουμε με ένα κουτάλι να είναι ομοιόμορφη. Βάζουμε το φλουρί, τυλιγμένο σε λίγο αλουμινόχαρτο. Σκεπάζουμε τη γέμιση με τα υπόλοιπα φύλλα αλειμμένα επίσης, ένα-ένα με Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο. Τέλος αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με τον κρόκο και την χαράζουμε σε κομμάτια. Την ψήνουμε στους 180⁰C για 55-60 λεπτά, μέχρι να  ροδίσει καλά.

Για ταψί διαμέτρου 28 εκ.

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ