Υλικά

  • 6 χωριάτικα φύλλα για πίτες
  • 1 κιλό φιλέτο χοιρινό μπούτι ή σπάλα (κομμένο σε κύβους)
  • 1 κρεμμύδι  (ψιλοκομμένο)
  • 3-4 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • 1 λίτρο Knorr «Σπιτικός» Ζωμός κρέατος
  • 300 γρ. γλυκός τραχανάς
  • 3 φλιτζ. τσαγιού γάλα
  • 4 μεγάλα αυγά
  • 500 γρ. τυρί φέτα ή ανθότυρο
  • 1 κουτ. σούπας πιπέρι καγιέν (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού Flora με βούτυρο  σε αλουμινόφυλλο (λιωμένο)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το ελαιόλαδο και σοτάρουμε το κρεμμύδι μέχρι να μαραθεί. Ρίχνουμε το κρέας στην κατσαρόλα και το ανακατεύουμε μέχρι να ροδίσει από όλες τις πλευρές. Προσθέτουμε τον ζωμό, το καγιέν και αλατοπιπερώνουμε ανάλογα με τη γεύση μας.
  2. Αφήνουμε το κρέας να σιγομαγειρευτεί μέχρι να μαλακώσει για 45 λεπτά περίπου. Στραγγίζουμε το κρέας, το ρίχνουμε σε μεγάλο μπολ και κρατάμε τον ζωμό του στην άκρη. Θα πρέπει να είναι περίπου 1½ φλιτζάνι, αλλιώς συμπληρώνουμε με νερό.
  3. Παράλληλα, σε άλλη κατσαρόλα, βράζουμε το γάλα και μαγειρεύουμε τον τραχανά μέχρι να απορροφήσει τελείως το γάλα. Σε αυτό το διάστημα ανακατεύουμε συχνά για να μη μας κολλήσει.
  4. Αδειάζουμε τον τραχανά στο μπολ με το κρέας και προσθέτουμε το τυρί και τα αυγά ελαφρά χτυπημένα. Ανακατεύουμε καλά.
  5. Απλώνουμε ένα φύλλο στον πάγκο της κουζίνας μας και το αλείφουμε με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο. Απλώνουμε το 1/6 από τη γέμιση κατά μήκος πάνω στο φύλλο αφήνοντας λίγο περιθώριο δεξιά και αριστερά. Διπλώνουμε τις άκρες προς τα μέσα και τυλίγουμε το φύλλο σε ρολό. Τοποθετούμε το ρολό σε μακρόστενο ταψί αλειμμένο με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και επαναλαμβάνουμε τη διαδικασία με τα υπόλοιπα φύλλα και τη γέμιση. Δεν ξεχνάμε επίσης, να τοποθετήσουμε και το φλουρί σε κάποια από τα ρολά της πίτας μας, τυλιγμένο σε αλουμινόχαρτο.
  6. Αλείφουμε την επιφάνεια της πίτας με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και τη βάζουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο. Την ψήνουμε στους 180˚C για 50 λεπτά περίπου μέχρι να ροδίσει η επιφάνειά της. Τη βγάζουμε από τον φούρνο και την περιχύνουμε με τον ζωμό. Την ξαναψήνουμε για άλλα 10-15 λεπτά μέχρι να ροδίσει καλά και να απορροφήσει τα υγρά.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ