Υλικά

  • ½ πακέτο σπαγγέτι
  • 5-6 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
  • 80 γρ. κεφαλογραβιέρα ή παρμεζάνα
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 2 τομάτες ψιλοκομμένες
  • 80 γρ. φέτα τριμμένη
  • 60 γρ. σαλάμι ψιλοκομμένο
  • 4 αυγά
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τα μακαρόνια σε αλατισμένο νερό και τα σουρώνουμε. Τρίβουμε το τυρί και ανακατεύουμε τη μισή ποσότητα με τα μακαρόνια, 2 κουταλιές σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και τον μαϊντανό.
  2. Ζεσταίνουμε 2 κουταλιές σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε τηγάνι και σοτάρουμε το κρεμμύδι, προσθέτουμε τις τομάτες και μαγειρεύουμε για λίγο. Αποσύρουμε το τηγάνι από τη φωτιά και αφήνουμε τη σάλτσα να κρυώσει. Προσθέτουμε τη φέτα και το σαλάμι και ανακατεύουμε.
  3. Χτυπάμε τα αυγά σε μπολ και τα αλατοπιπερώνουμε. Βάζουμε το υπόλοιπο βούτυρο σ’ ένα μεγάλο τηγάνι και απλώνουμε τα μισά μακαρόνια. Ρίχνουμε από πάνω τη σάλτσα τομάτας, πασπαλίζουμε με το υπόλοιπο τυρί και καλύπτουμε με τα υπόλοιπα μακαρόνια. Περιχύνουμε με τα αυγά και ψήνουμε την ομελέτα σε μέτρια φωτιά.
  4. Μόλις η ομελέτα πάρει χρώμα από τη μία πλευρά, τη γυρίζουμε από την άλλη ή βάζουμε το τηγάνι για λίγα λεπτά κάτω από δυνατό γκριλ, έτσι ώστε να ψηθεί και να πάρει χρώμα και από πάνω.
  5. Σερβίρουμε αμέσως, κόβοντας την ομελέτα σε τρίγωνα κομμάτια. Εάν θέλουμε πασπαλίζουμε με επιπλέον μαϊντανό.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές