Υλικά

  • 1 πακέτο τορτελίνια με όποια γέμιση προτιμάμε
  • 3-4 κολοκυθάκια
  • 200 γρ. μπέικον
  • 150 γρ. τριμμένο κίτρινο τυρί
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κρέμα γάλακτος
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 5-6 κουταλιές σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
  • Τριμμένο τυρί (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι

Εκτέλεση

Της Αντωνίας Κατή

 

  1. Πλένουμε τα κολοκυθάκια, τα καθαρίζουμε και τα κόβουμε σε ροδέλες ή κύβους. Ζεσταίνουμε λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και τα τσιγαρίζουμε, μέχρι να ροδίσουν και από τις δύο πλευρές. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε στην άκρη.
  2. Κόβουμε το μπέικον και το ροδίζουμε σε αντικολλητικό σκεύος, μέχρι να γίνει τραγανό.
  3. Βάζουμε τα τορτελίνια σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό και τα βράζουμε, μέχρι να μαλακώσουν, χωρίς όμως να είναι έτοιμα. Τα στραγγίζουμε και τα ανακατεύουμε με 2 κουταλιές λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο .
  4. Αλείφουμε με Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο ένα πυρίμαχο σκεύος και ρίχνουμε τα τορτελίνια. Προσθέτουμε τα κολοκυθάκια, το μπέικον, το τυρί, τον μαϊντανό και την κρέμα γάλακτος. Αλατοπιπερώνουμε ελαφρά και ψήνουμε το φαγητό σε δυνατό φούρνο, στους 240°C για  2 -30 λεπτά  περίπου, μέχρι τα τορτελίνια  να «πιουν» την κρέμα γάλακτος.
  5. Σερβίρουμε σε μερίδες, αμέσως μόλις το βγάλουμε από τον φούρνο. Προαιρετικά μπορούμε να το πασπαλίσουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή κάποιο άλλο πικάντικο τυρί.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές