Υλικά

  • 1 πακέτο σπαγγέτι
  • 2 φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 2-3 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
  • 1 κλαδάκι φρέσκο θυμάρι
  • Λίγος φρέσκος βασιλικός ή μαϊντανός
  • ½ ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • ½  κιλό τομάτες ψιλοκομμένες
  • Λίγη φέτα τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

Για το «τουρλού» λαχανικών:

  • 1 μελιτζάνα τσακώνικη ή φλάσκα σε κύβους
  • 1 κίτρινη πιπεριά σε κύβους
  • 2-3 κολοκυθάκια σε κύβους
  • 4-5 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

Εκτέλεση

Της Αντωνίας Κατή

 

  1. Σοτάρουμε τα κρεμμυδάκια με το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο, χαμηλώνουμε τη φωτιά και προσθέτουμε τα μυρωδικά. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε τις τομάτες, αλατοπιπερώνουμε κι αφήνουμε τη σάλτσα να σιγοβράζει, για 15 περίπου λεπτά.
  2. Στη συνέχεια, την περνάμε από το μπλέντερ και τη σουρώνουμε με λεπτή σήτα. Σε άλλο σκεύος σοτάρουμε με το υπόλοιπο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο τα λαχανικά, αρχίζοντας από τη μελιτζάνα.
  3. Κατεβάζουμε τα σοταρισμένα λαχανικά από τη φωτιά και τα περιχύνουμε με τη σάλτσα της τομάτας.
  4. Ανακατεύουμε και τα διατηρούμε ζεστά.
  5. Βράζουμε τα ζυμαρικά, τα σουρώνουμε και τα ρίχνουμε στο τηγάνι με τα λαχανικά.
  6. Σερβίρουμε σε πιάτα, πασπαλίζοντας με λίγη τριμμένη φέτα και επιπλέον ψιλοκομμένο βασιλικό ή μαϊντανό, εάν θέλουμε.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορείτε να έχετε συνέχεια άνηθο ή μαϊντανό, αρκεί να τον πλύνετε καλά, να τον ψιλοκόψετε και αφού τον στεγνώσετε, να τον κλείσετε σε αεροστεγές τάπερ στο ψυγείο ή στην κατάψυξη.

Σχετικές Συνταγές