Υλικά

  • 3½ χοιρινό μπούτι χωρίς κόκκαλο
  • 150 γρ. Flora με βούτυρο
  • 1½ μικρές πατάτες (baby)
  • 1 κουταλιά της σούπας γαρίφαλο
  • 200 ml πετιμέζι
  • 4-5 σκελίδες σκόρδο
  • 3 κουταλιές της σούπας μουστάρδα
  • 750 ml κρασί λευκό ημίγλυκο
  • Αλάτι
  • Πιπέρι

Σάλτσα πορτοκαλιού

  • 150 γρ. μαρμελάδα πορτοκάλι
  • 50 γρ. Flora με βούτυρο
  • 1 Knorr σπιτικό σάτσα για ψητό
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • Πιπέρι
  • Αλάτι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε με τον πουρέ. Ανοίγουμε την εστία μας και ρίχνουμε τις βρασμένες πατάτες και τα βρασμένα κάστανα στην κατσαρόλα. Προσθέτουμε μισό Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο. Στη συνέχεια με το ραβδομπλέντερ θα αρχίσουμε να λιώνουμε πολύ καλά τις πατάτες με τα κάστανα. Μετά ρίχνουμε τη μισή κρέμα γάλακτος, συνεχίζουμε με την υπόλοιπη ποσότητα από την κρέμα γάλακτος, καρυκεύουμε με πιπέρι και λίγο αλάτι και ανακατεύουμε για μία ακόμη φορά.
  2. Κρατάμε τον πουρέ του κάστανου σε θερμό μέρος, μέχρι να το χρησιμοποιήσουμε για το σερβίρισμα. Στη συνέχεια κόβουμε το ψαρονέφρι σε κομμάτια. Τα ανοίγουμε ελαφρά, τα βάζουμε πρόχειρα σε ένα ταψάκι, για να τα καρυκεύσουμε με αλάτι, πιπέρι και μετά τα  αλευρώνουμε το ίδιο από όλες τις πλευρές τους. Ανοίγουμε την εστία και ρίχνουμε την μισή από την υπόλοιπη ποσότητα Flora με βούτυρο και αφήνουμε να λιώσει. Παίρνουμε τα φιλετάκια μας, τα σοτάρουμε και από τις δύο πλευρές και σβήνουμε με γλυκό κόκκινο κρασί. Προσθέτουμε ζεστό νερό, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και αφήνουμε να μαγειρευτούν για 20-25 λεπτά.
  3. Κατόπιν, σε ένα μικρό κατσαρολάκι ρίχνουμε τα ζουμάκια από τα χοιρινά φιλετάκια , προσθέτουμε λίγο νερό και ανοίγουμε ένα σπιτικό ζωμό Knorr σάλτσα για ψητό για να φτιάξουμε τη σάλτσα.
  4. Ανακατεύουμε με το σύρμα μέχρι να λιώσει ο ζωμός και αρχίσει να δένει τη σάλτσα. Προσθέτουμε το υπόλοιπο Flora με βούτυρο και ανακατεύουμε σιγά σιγά μέχρι να λιώσει και να δώσει γυαλάδα και γεύση στη σάλτσα μας. Σερβίρουμε σε πιατέλα τον πουρέ κάστανο, από πάνω τοποθετούμε τα χοιρινά φιλετάκια και με την κουτάλα περιχύνουμε τη σάλτσα. Αν θέλουμε προσθέτουμε σαν τελευταία πινελιά μερικά φυλλαράκια από θυμαράκι.

Video Συνταγής

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ