Υλικά

Για τη γέμιση:

  • 500 γρ. χοιρινό (χωρίς κόκαλο)
  • 300 γρ. αρνί γάλακτος (χωρίς κόκαλο)
  • 200 γρ. πρόβειο κρέας (χωρίς κόκαλο)
  • 3 πράσα (σε ροδέλες)
  • 5 κρεμμυδάκια φρέσκα (σε ροδέλες)
  • 100 ml κρέμα γάλακτος
  • 300 γρ. τυρί κίτρινο τριμμένο
  • 3 αυγά (ελαφρά χτυπημένα)
  • Αλάτι-φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 2 κουτ. σούπας Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο

Για τη ζύμη:

  • 1 κιλό αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 200 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο (λιωμένο)
  • 500 ml νερό χλιαρό
  • Λίγο αλάτι
  • 80 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο για επάλειψη

Εκτέλεση

Της Αντωνίας Κατή

 

Φτιάχνουμε πρώτα τη γέμιση:

 

 

  1. Βράζουμε τα κρέατα και τα κόβουμε σε μικρά κομματάκια.

     
  2. Ζεσταίνουμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο σε κατσαρόλα και σοτάρουμε τα πράσα και τα κρεμμυδάκια.

     
  3. Προσθέτουμε το κρέας, ανακατεύουμε και ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος. Αποσύρουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, ρίχνουμε το τυρί, τα αυγά και ανακατεύουμε καλά. Αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει.


Για τη ζύμη:

 

  1. Βάζουμε σε μεγάλο μπολ ή λεκάνη το αλεύρι με το λιωμένο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και ανακατεύουμε με τα χέρια. Προσθέτουμε το νερό και το αλάτι και ζυμώνουμε μια εύπλαστη ζύμη. Αλευρώνουμε τον πάγκο μας και ανοίγουμε 6 λεπτά φύλλα. Αλείφουμε με πινέλο ένα ταψάκι διαμέτρου 28-30 εκατοστών. Βάζουμε το πρώτο φύλλο και αλείφουμε με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.
     
  2. Επαναλαμβάνουμε την ίδια διαδικασία άλλες δύο φορές.

     
  3. Απλώνουμε τη γέμιση σε όλη την επιφάνεια του ταψιού. Σκεπάζουμε με τα υπόλοιπα φύλλα, τα οποία αλείφουμε επίσης ένα-ένα με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.
     
  4. Χαράζουμε την πίτα μας σε κομμάτια και αλείφουμε με λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.
     
  5. Ψήνουμε σε καλά προθερμασμένο φούρνο στους 175°C για 45-50 λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει καλά η πίτα μας.
     

 

ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για ευκολία μπορούμε να χρησιμοποιήσουμε έτοιμο χωριάτικο φύλλο για πίτες.