Υλικά

Για το αρωματικό βούτυρο:

  • 350 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 λεμόνι (το ξύσμα)
  • ½ κοφτό κουτ. γλυκού θυμάρι
  • ½ κοφτό κουτ. γλυκού εστραγκόν
  • ½ κοφτό κουτ. γλυκού άνηθος ψιλοκομμένος
  • ½ κοφτό κουτ. γλυκού κύμινο
  • Μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 4 φιλέτα σολωμού
  • 2 λεμόνια (τον χυμό τους)
  • 2 σφηνάκια ούζο
  • 1 μελιτζάνα κομμένη σε μέτριες στρογγυλές φέτες
  • 1 κολοκύθι κομμένο σε μέτριες στρογγυλές φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε τετράγωνες φέτες
  • 1 πιπεριά κόκκινη και 1 πράσινη κομμένες σε τετράγωνες φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού βασιλικός
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ζυμώνουμε σε ένα μπολ 150 γραμμάρια Flora Soft με βούτυρο με το ξύσμα λεμονιού, το θυμάρι, το εστραγκόν, τον άνηθο και το κύμινο. Φτιάχνουμε μπαστουνάκια, πανάρουμε σε ψιλοκομμένο μαϊντανό και τα τοποθετούμε στο ψυγείο.
  2. Πλένουμε και κόβουμε τα λαχανικά και τα βάζουμε σε ταψί.
  3. Λιώνουμε σε ένα σκεύος το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και περιχύνουμε τα λαχανικά. Καρυκεύουμε με βασιλικό, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για ακόμα μία φορά.
  4. Ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 180°C έως ότου μαλακώσουν ελαφρά και πάρουν χρώμα.
  5. Παράλληλα βάζουμε τα φιλέτα του σολωμού με τον χυμό λεμονιού και το ούζο σε ένα μπολ, καρυκεύουμε με αλατοπίπερο και τα αφήνουμε να μαριναριστούν για 10 λεπτά.
  6. Στη συνέχεια, τοποθετούμε τα φιλέτα σε ταψί αλειμμένο με Flora Soft με βούτυρο και τα ψήνουμε σε μέτριο φούρνο στους 170-180°C και από τις δύο πλευρές.
  7. Μόλις ψηθούν, τα τοποθετούμε σε έναν δίσκο. Βάζουμε τα αρωματισμένα μπαστουνάκια από το ψυγείο, τα κόβουμε σε ροδέλες και τις απλώνουμε πάνω από τα φρεσκοψημένα φιλέτα, προκειμένου να λιώσουν και να δώσουν στον σολωμό μια ξεχωριστή γεύση.
  8. Σερβίρουμε σε πιατέλα μαζί με τα ψητά λαχανικά.
  • Tabs: θαλασσινά, ψάρι, ψάρια




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές