Υλικά

  • 700 γρ. ψαρονέφρι κομμένο σε φέτες ανοιγμένες σαν μικρά σνίτσελ
  • 300 γρ. μανιτάρια φρέσκα κομμένα σε φέτες
  • 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • ½ κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • 150 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 2 ρίζες σελινόριζας (500-600 γρ. στο σύνολό τους)
  • 4 μέτριες πατάτες βραστές
  • 350 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • Λίγο αλεύρι
  • 2 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός βοδινού
  • 1 πράσο ψιλοκομμένο
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Αλατοπιπερώνουμε τα φιλετάκια και τα σοτάρουμε με το κρεμμύδι, τα μανιτάρια και 2 κουταλιές σούπας Flora Soft με βούτυρο.
  2. Σβήνουμε με το κρασί, προσθέτουμε 1 Knorr «Σπιτικό» Ζωμό βοδινού και συμπληρώνουμε με όσο χλιαρό νερό χρειάζεται για να καλυφθούν τα υλικά.
  3. Μαγειρεύουμε το κρέας, έως ότου μαλακώσει.
  4. Όταν αρχίσει να δένει ελαφρά η σάλτσα πουδράρουμε με λίγο αλεύρι και ανακατεύουμε έως ότου δέσει εντελώς.
  5. Παράλληλα, καθαρίζουμε και μετά τρίβουμε τις σελινόριζες και τις πατάτες σε έναν τρίφτη, μαζί.
  6. Σε μια βαθιά χύτρα ρίχνουμε την υπόλοιπη ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο, το πράσο, την τριμμένη σελινόριζα, την πατάτα και τα σοτάρουμε έως ότου μαραθούν.
  7. Συμπληρώνουμε με ½ λίτρο χλιαρό νερό, ρίχνουμε τον δεύτερο Knorr «Σπιτικό» Ζωμό βοδινού και βράζουμε έως ότου μαγειρευτούν όλα τα υλικά.
  8. Στη συνέχεια, τα λιώνουμε στο μπλέντερ και προσθέτουμε την κρέμα γάλακτος ανακατεύοντας όλα τα υλικά ώσπου να γίνουν πουρές.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Αν θέλετε βελούδινη υφή στον πουρέ, χρησιμοποιήστε ζεστό και όχι κρύο γάλα.

Σχετικές Συνταγές