Υλικά

  • 800 γρ. εντρεκότ μοσχαρίσιο κομμένο σε φαρδιές φέτες και στη συνέχεια κομμένες στην μέση
  • 1 πακέτο φρέσκα λευκά μανιτάρια κομμένα σε φέτες
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 200 ml  λευκό γλυκό κρασί
  • 150 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 σπιτική σάλτσα για ψητό Knorr
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Κόβουμε το εντρεκότ σε φαρδιές φέτες και στη συνέχεια κόβουμε την κάθε φέτα σε λεπτές λωρίδες. Το καρυκεύουμε και το ψήνουμε στη σχάρα μας.
  2. Παράλληλα σε φαρδύ τηγάνι ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το κρεμμύδι, το θυμάρι και τα μανιτάρια και τα σοτάρουμε σε δυνατή θερμοκρασία.
  3. Σβήνουμε με το κρασί, συμπληρώνουμε ½ ποτήρι νερό καυτό, σκεπάζουμε με το καπάκι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  4. Όταν τα φιλέ μινιόν από το εντρεκότ μας έχουν ψηθεί, τα βάζουμε στο τηγάνι με τα υπόλοιπα υλικά.
  5. Προσθέτουμε την σπιτική σάλτσα για ψητό, τη διαλύουμε ανακατεύοντας τα υλικά μας με ένα κουτάλι και συνεχίζουμε το μαγείρεμα, έως ότου δέσει η σάλτσα μας.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Όταν θέλετε να τηγανίσετε, στεγνώστε καλά όλα τα υλικά σας.  Μπορείτε επιπλέον να χρησιμοποιήσετε την ειδική πυκνή σίτα για το τηγάνι. Αν δεν την έχετε, ρίξτε μια κουταλιά αλάτι στη μέση του τηγανιού όταν ζεσταίνεται το λάδι, κάτι που βοηθάει επίσης να μην πετάγεται.