Υλικά

  • ½ κιλό ψαρονέφρι
  • 160 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 1 πιπεριά πράσινη, 1 κόκκινη και 1 κίτρινη, κομμένες σε τετράγωνα μέτρια κομμάτια
  • 1 κλωνάρι σέλερι κομμένο σε μικρά κομμάτια
  • 1 κρεμμύδι ξερό κομμένο σε μέτριες τετράγωνες φέτες
  • 1 κουτ. γλυκού ρίγανη (φρέσκια ή ξερή) 
  • ½ ποτήρι νερού κρασί λευκό ξηρό
  • 1 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός βοδινού
  • 1 κουτ. σούπας κορν φλάουρ
  • Αλάτι-πιπέρι 

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε και κόβουμε το ψαρονέφρι σε μικρούς κύβους και τους τοποθετούμε σε απορροφητικό χαρτί.
  2. Τοποθετούμε ένα σκεύος επάνω στην εστία μας σε μέτρια προς δυνατή θερμοκρασία, προσθέτουμε 1 λίτρο χλιαρό νερό, ρίχνουμε μέσα το ψαρονέφρι και βράζουμε για 20 λεπτά. Κατά περιόδους το ξαφρίζουμε.
  3. Μόλις περάσει ο χρόνος βρασίματος, σουρώνουμε το κρέας και το στραγγίζουμε καλά.
  4. Τοποθετούμε ένα άλλο μέτριο σκεύος επάνω στην εστία μας σε δυνατή θερμοκρασία.
  5. Ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το αφήνουμε να λιώσει. Προσθέτουμε τα λαχανικά και το ψαρονέφρι και σοτάρουμε έως ότου το κρέας πάρει χρώμα και τα λαχανικά μαραθούν.
  6. Στη συνέχεια σβήνουμε με κρασί και προσθέτουμε το σπιτικό ζωμό βοδινού. Ανακατεύουμε έως ότου διαλυθεί ο ζωμός και μειωθούν τα υγρά. 
  7. Προσθέτουμε 1 ποτήρι καυτό νερό και αφήνουμε να βράσουν όλα τα υλικά για 10-15 λεπτά.
  8. Ρίχνουμε το κορν φλάουρ σε ένα ποτηράκι με 3 κουτ. σούπας νερό.
  9. Το ανακατεύουμε, το ρίχνουμε στο φαγητό μας και ανακατεύουμε ξανά. Χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία και συνεχίζουμε το μαγείρεμα.
  10. Καρυκεύουμε με τη ρίγανη και το αλατοπίπερο και σερβίρουμε.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Για να ανανεώσετε την ατμόσφαιρα στο σπίτι σας, βάλτε λίγο ελληνικό καφέ σκόνη σε ζεστό μάτι της κουζίνας. Το υπέροχο άρωμά του θα πλημμυρίσει το χώρο και θα απομακρύνει δυσάρεστες μυρωδιές.

Σχετικές Συνταγές