Υλικά

  • 1 κιλό μύδια με το κέλυφός τους, ανοιγμένα
  • 1 μέτριο κρεμμύδι ψιλοκομμένο
  • 200 ml κρασί λευκό αρετσίνωτο
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • ½ κουτ. γλυκού θυμάρι
  • 1 φύλλο δάφνης
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 1 ½ κουτ. σούπας αλεύρι κοσκινισμένο

Εκτέλεση

  1. Σε ένα μεγάλο σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο, το κρασί, το κρεμμύδι, τον μαϊντανό και όλα τα μπαχαρικά, αλάτι και πιπέρι και σοτάρουμε ελαφρά.
  2. Πλένουμε καλά τα μύδια, βγάζουμε το εξωτερικό τους χνούδι και τα ρίχνουμε στο σκεύος με τα υπόλοιπα σοταρισμένα υλικά.
  3. Καλύπτουμε το σκεύος με καπάκι και μαγειρεύουμε όλα τα υλικά σε δυνατή θερμοκρασία για 7 έως 10 λεπτά.
  4. Αφού αφαιρέσουμε τα μύδια, μαζεύουμε τη σάλτσα, την περνάμε από σήτα και τη ρίχνουμε σε ένα άλλο μικρότερο τηγάνι.
  5. Προσθέτουμε λίγο-λίγο το αλεύρι και ανακατεύουμε ελαφρά έως ότου χυλώσει η σάλτσα.
  6. Περιχύνουμε τα μύδια με τη σάλτσα και σερβίρουμε.

Tabs: θαλασσινά





ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Μπορείτε να αξιοποιήσετε το νερό που βράσατε μύδια για το μαγείρεμα του ρυζιού ή των μακαρονιών. Επιπλέον μπορείτε να το χρησιμοποιήσετε σαν βάση για σάλτσα. Θα χρειαστεί πρώτα να το φιλτράρετε τουλάχιστον 2 φορές από γάζα, τουλπάνι ή βαμβάκι για να μην περάσει η άμμος.

Σχετικές Συνταγές