Υλικά

  • ½ κιλό ρύζι αρμπόριο ή καρναρόλι
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 2 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1lt νερό
  • 1 κρεμμύδι μέτριο, λευκό, ξερό, ψιλοκομμένο
  • 250 ml κρασί λευκό ξηρό
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 200 γρ. μανιτάρια σε φέτες
  • 2 φιλετάκια κοτόπουλου κομμένα σε κύβους η λωρίδες
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  • 1 κουτ. σούπας ελαιόλαδο
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Μουσκεύουμε το ρύζι για 20 λεπτά και το σουρώνουμε.
  2. Βράζουμε 1 λίτρο νερό σε μια κατσαρόλα και διαλύουμε τους 2 ζωμούς κότας.
  3. Σε ένα μεγάλο και φαρδύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το κρεμμύδι και τα σοτάρουμε έως ότου το κρεμμύδι ξανθύνει ελαφρά.
  4. Σβήνουμε με το κρασί και προσθέτουμε το ζωμό λίγο - λίγο ανακατεύοντας διαρκώς για να μην κολλήσει.
  5. Όταν το ρύζι χυλώσει προσθέτουμε την παρμεζάνα και την κρέμα γάλακτος, αλάτι, πιπέρι και ανακατεύουμε για 5 λεπτά, σε πολύ χαμηλή θερμοκρασία.
  6. Παράλληλα, σε ένα μικρό τηγάνι σοτάρουμε τα μανιτάρια και το κοτόπουλο με την ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο που μας περίσσεψε, προσθέτουμε λίγο από το ζωμό κότας και τα μαγειρεύουμε για 10 λεπτά.
  7. Σερβίρουμε το ριζότο σε ρηχά πιάτα με τα σοτέ μανιτάρια και το κοτόπουλο.
  8. Πουδράρουμε με ψιλοκομμένο μαϊντανό και ραντίζουμε το πιάτο με μερικές σταγόνες ελαιόλαδο.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ