Υλικά

 

  • 200 γρ. σολωμός καπνιστός κομμένος σε μικρές λωρίδες
  • 500 γρ. παπαρδέλες
  • 4 σφηνάκια βότκα
  • Ξύσμα και χυμός από 1 λεμόνι 
  • 2 αγγουράκια γλυκά τουρσί ψιλοκομμένα
  • 4 κουτ. γλυκού Flora Soft με βούτυρο
  • ½ ματσάκι άνηθος ψιλοκομμένος
  • 2 ρίζες από φρέσκα κρεμμυδάκια ψιλοκομμένα
  • 150 ml κρέμα γάλακτος 35%
  • 100 γρ. παρμεζάνα τριμμένη
  • Αλάτι-πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Βράζουμε τις παπαρδέλες και κρατάμε λίγο από το νερό τους.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το θερμαίνουμε καλά.
  3. Προσθέτουμε τα κρεμμυδάκια και το αγγουράκι τουρσί και τα σοτάρουμε. Μόλις ξανθύνουν ρίχνουμε τη μισή ποσότητα από τον καπνιστό σολωμό και συνεχίζουμε το σοτάρισμα για 1-2 λεπτά. Σβήνουμε με τον χυμό λεμονιού και τη βότκα.
  4. Προσθέτουμε τις παπαρδέλες.
  5. Αφήνουμε να εξατμιστούν τα υγρά, συμπληρώνουμε με την κρέμα γάλακτος και μόλις αρχίσει να δένει η σάλτσα, προσθέτουμε τη μισή παρμεζάνα και ανακατεύουμε όλα τα υλικά.
  6. Σερβίρουμε σε πιατέλα και γαρνίρουμε με τον ψιλοκομμένο άνηθο, την υπόλοιπη παρμεζάνα και τον καπνιστό σολωμό που έχουμε αφήσει στην άκρη.
ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ