Υλικά

  • 10 γλυκοπατάτες (πορτοκαλί χρώμα)
  • ¾ φλιτζ. τσαγιού γάλα φρέσκο ή εβαπορέ χλιαρό
  • 80 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Πλένουμε καλά τις γλυκοπατάτες και τις βράζουμε σε κατσαρόλα με άφθονο νερό. Περιμένουμε λίγο να κρυώσουν, τις ξεφλουδίζουμε αφαιρώντας τυχόν ίνες που βρίσκονται κοντά στη φλούδα και τις αφήνουμε σε σουρωτήρι να στραγγίσουν. Τις λιώνουμε στον μύλο των λαχανικών ή με το ειδικό εργαλείο για πουρέ.
  2. Ρίχνουμε το Flora με βούτυροσε αλουμινόφυλλο σε κατσαρόλα προσθέτουμε τον πουρέ και ανακατεύουμε συνεχώς, μέχρι να λιώσει το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο.
  3. Προσθέτουμε το γάλα και αλατοπιπερώνουμε.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

-Μπορείτε να αντικαταστήσετε τις μισές γλυκοπατάτες με λευκές ελληνικές γλυκοπατάτες που είναι πιο νόστιμες.

-Αν θέλετε βελούδινη υφή στον πουρέ, χρησιμοποιήστε ζεστό και όχι κρύο γάλα.

Σχετικές Συνταγές