Υλικά

  • 1 κιλό πατάτες 
  • 100 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο λιωμένο
  • 3-4 αυγά
  • 1 κρεμμύδι τριμμένο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού φέτα τριμμένη
  • 1 φλιτζ. τσαγιού κεφαλοτύρι τριμμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένο
  • Αλεύρι
  • Λάδι για το τηγάνισμα
  • Λίγο κεφαλοτύρι ή παρμεζάνα για το σερβίρισμα
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή για Πατατοκεφτέδες πλένοντας καλά τις πατάτες και βράζοντάς τις με τη φλούδα τους σε μια κατσαρόλα με αλατισμένο νερό.
  2. Τις καθαρίζουμε όσο είναι ζεστές, τις χοντροκόβουμε και τις περνάμε από τον μύλο των λαχανικών. Αφήνουμε τον πουρέ να κρυώσει καλά.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι, το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο, τα αυγά ελαφρά χτυπημένα, τα τυριά, τον μαϊντανό και ζυμώνουμε το μίγμα. Δοκιμάζουμε τη γεύση και προσθέτουμε αλάτι και πιπέρι.
  4. Αφήνουμε το μίγμα στο ψυγείο για 60 λεπτά περίπου να σφίξει και μετά πλάθουμε στρογγυλούς κεφτέδες. Αν το μίγμα δεν πλάθεται εύκολα, προσθέτουμε λίγο αλεύρι και το ξαναζυμώνουμε. Βάζουμε αρκετό αλεύρι σε ρηχό πιάτο και αλευρώνουμε τους κεφτέδες μας.
  5. Ζεσταίνουμε αρκετό λάδι σε βαθύ τηγάνι και τηγανίζουμε τους πατατοκεφτέδες μέχρι να χρυσίσουν καλά από όλες τις πλευρές.
  6. Σερβίρουμε τους πατατοκεφτέδες ζεστούς, πασπαλίζοντας με τριμμένο τυρί.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές