Υλικά

Για 18-20 μπισκότα :

  • 115 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο (σε θερμοκρασία δωματίου)
  • 100 γρ. λευκή ζάχαρη
  • 100 γρ. καστανή ζάχαρη
  • 1 αυγό
  • 1 κουτ. γλυκού υγρή βανίλια
  • 160 γρ. αλεύρι
  • ½ κουτ. γλυκού σόδα
  • ½ κουτ. γλυκού αλάτι
  • 170 γρ. κουβερτούρα σε σταγόνες
  • 150 γρ. φουντούκια χοντροκομμένα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 160˚C και στρώνουμε το ταψί ή τη λαμαρίνα με λαδόκολλα.
  2. Στο μίξερ με το φτερό χτυπάμε το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο με τη λευκή και καστανή ζάχαρη για λίγα λεπτά μέχρι να αφρατέψει το μίγμα.
  3. Προσθέτουμε το αυγό και τη βανίλια, συνεχίζοντας να χτυπάμε.
  4. Σε ένα μπολ ρίχνουμε το αλεύρι κοσκινισμένο, τη σόδα και το αλάτι.
  5. Στη συνέχεια, προσθέτουμε το μίγμα από το αλεύρι σε αυτό του Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και της ζάχαρης και συνεχίζουμε να χτυπάμε μέχρι να ομογενοποιηθεί, περίπου 2 λεπτά.
  6. Τέλος, προσθέτουμε και τις σταγόνες σοκολάτας και τα φουντούκια και ανακατεύουμε καλά.
  7. Με τη βοήθεια ενός κουταλιού σχηματίζουμε μικρές μπάλες από τη ζύμη στο ταψί, προσέχοντας να αφήνουμε κενά για να μην κολλήσουν τα μπισκότα μεταξύ τους καθώς ψήνονται.
  8. Ψήνουμε στους 180˚C για 18-20 λεπτά περίπου ή μέχρι να ροδίσουν ελαφρώς. Τα βγάζουμε και τα αφήνουμε να κρυώσουν εντελώς.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κλείστε τα μπισκότα σας σε βάζο με δύο κομματάκια (κύβους) ζάχαρη, καθώς έτσι διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό.

Σχετικές Συνταγές