Υλικά

Για 35 - 40 κομμάτια:

  • 1 φλιτζ. τσαγιού Flora με βούτυρο
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • 2 αυγά
  • Ξύσμα και χυμός 1 λεμονιού
  • 2½ φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 1 φακελάκι μπέικιν πάουντερ
  • 1 κουτ. σούπας κανέλα
  • ½ φλιτζ. τσαγιού σταφίδες
  • ½ φλιτζ. τσαγιού καρυδόψιχα

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C και στρώνουμε χαρτί σε δύο ταψιά ψησίματος. Χτυπάμε στο μίξερ τη ζάχαρη με το Flora με βούτυρο μέχρι να αφρατέψει το μίγμα. Προσθέτουμε τα αυγά συνεχίζοντας το χτύπημα μέχρι να ομογενοποιηθούν και μετά προσθέτουμε και το ξύσμα και τον χυμό του λεμονιού.
  2. Ανακατεύουμε σε ξεχωριστό μπολ το αλεύρι με το μπέικιν πάουντερ και την κανέλα. Τα ρίχνουμε στο μίγμα των αυγών, ανακατεύοντας με σπάτουλα μέχρι να ομογενοποιηθούν. Τέλος, ανακατεύουμε τις σταφίδες και την καρυδόψιχα.
  3. Με κουταλάκι του γλυκού μοιράζουμε το μίγμα στα ταψιά, αφήνοντας αρκετό περιθώριο μεταξύ τους, γιατί θα φουσκώσουν και θα απλώσουν αρκετά στο ψήσιμο. Τα ψήνουμε στον προθερμασμένο φούρνο για 20 λεπτά περίπου. Τα βγάζουμε από τον φούρνο και τα αφήνουμε να κρυώσουν πριν τα ξεκολλήσουμε από το χαρτί για να μην διαλυθούν.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Κλείστε τα μπισκότα σας σε βάζο με δύο κομματάκια (κύβους) ζάχαρη, καθώς έτσι διατηρούνται τραγανά για πολύ καιρό.

Σχετικές Συνταγές