Υλικά

Για περίπου 30 κομμάτια μέτριου μεγέθους:

  • 250 γρ. Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο
  • 1½ φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 2 αυγά μεγάλα
  • 2 φακελάκια Βανιλέτα alsa
  • 3 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι για όλες τις χρήσεις

Για τη διακόσμηση:

  • ½ φλιτζ.τσαγιού μαρμελάδα βερίκοκο
  • 125 γρ. κουβερτούρα λιωμένη

Εκτέλεση

  1. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 175°C και στρώνουμε σε δύο ρηχά ταψιά χαρτί ψησίματος.
  2. Βάζουμε στον κάδο του μίξερ το Flora με βούτυρο σε αλουμινόφυλλο και το χτυπάμε με το φτερό στη μεσαία ταχύτητα μαζί με τη ζάχαρη άχνη και τη βανιλέτα. Προσθέτουμε σταδιακά τα αυγά.
  3. Μόλις γίνουν ένα ενιαίο μίγμα ξεκινάμε και ρίχνουμε το αλεύρι επίσης σταδιακά. Όταν ενσωματωθεί όλο, σταματάμε το μίξερ και με τη βοήθεια μιας σπάτουλας το μεταφέρουμε σε σακούλα ζαχαροπλαστικής στην οποία έχουμε στερεώσει από πριν κατσαρό ή ίσιο κορνέ με χοντρή τρύπα.
  4. Φτιάχνουμε με τη σακούλα πάνω στα ταψάκια μακρόστενα ή στρογγυλά κομμάτια ζύμης αφήνοντας μικρή απόσταση μεταξύ τους για να μην κολλήσουν, γιατί θα φουσκώσουν στο ψήσιμο. Ψήνουμε τα βουτήματα στον φούρνο για περίπου 15-20 λεπτά, ώστε να ροδίσουν λίγο οι άκρες τους κι όχι να ροδοκοκκινίσει ολόκληρη η επιφάνειά τους.
  5. Αφού ψηθούν και κρυώσουν, τα κολλάμε μεταξύ τους ανά δύο, χρησιμοποιώντας λίγη μαρμελάδα βερίκοκο.
  6. Αφού στεγνώσει η μαρμελάδα και κολλήσουν καλά μεταξύ τους τα μπισκότα, τα βουτάμε σε λιωμένη κουβερτούρα μέχρι τη μέση περίπου και τα αφήνουμε πάνω σε λαδόκολλα να στεγνώσουν. Για να διατηρηθούν μαλακά τα διατηρούμε σε μεταλλικό ή πορσελάνινο σκεύος.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές