Υλικά

Για μια φόρμα κέικ διαμέτρου 26-28 εκ. ή 2 μακρόστενες:

  • 3½  φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 300 γρ. ζάχαρη
  • 225 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 4-5 αυγά
  • ⅔ φλιτζ. τσαγιού χυμός πορτοκαλιού
  • Ξύσμα από 1 πορτοκάλι
  • Flora Soft με βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα
  • Λίγα φρούτα του δάσους
  • Ξύσμα πορτοκαλιού ή καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι για το ντεκόρ

Για το γλάσο πορτοκαλιού:

  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)
  • 4 κουτ. σούπας χυμός πορτοκαλιού

Εκτέλεση

  1. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο τη φόρμα, πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι και προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180°C.
  2. Στη συνέχεια, ρίχνουμε στο μπολ του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο και το χτυπάμε για λίγο να αφρατέψει. Προσθέτουμε τη ζάχαρη και τα χτυπάμε μαζί στη δυνατή ταχύτητα, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να έχουμε ένα αφράτο μίγμα.
  3. Χαμηλώνουμε την ένταση του μίξερ και ρίχνουμε το ξύσμα, το χυμό πορτοκαλιού και ένα-ένα τα αυγά εναλλάξ με το αλεύρι. Συνεχίζουμε το χτύπημα, μέχρι να ομογενοποιηθούν τα υλικά.
  4. Αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και ψήνουμε το κέικ στους 180°C για 1 ώρα περίπου.
  5. Στο μεταξύ, ετοιμάζουμε το γλάσο πορτοκαλιού, ανακατεύοντας όλα τα υλικά μέχρι να λιώσει η άχνη και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη χυμό πορτοκάλι.
  6. Βγάζουμε το κέικ από τον φούρνο και το αφήνουμε να κρυώσει για 5-10 λεπτά. Στη συνέχεια, το αναποδογυρίζουμε σε πιατέλα και το περιχύνουμε με το γλάσο πορτοκαλιού. Εάν θέλουμε, στολίζουμε με φρέσκα φρούτα του δάσους, ξύσμα πορτοκαλιού ή καραμελωμένες φέτες πορτοκάλι.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές