Υλικά

  • 1 κιλό μανιτάρια λευκά
  • ½ κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • ½ ποτήρι λευκό κρασί ξηρό
  • 200 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 2 Knorr «Σπιτικός» Ζωμός Κότας
  • 1½ lt καυτό νερό
  • 3-4 κουτ. σούπας αλεύρι για όλες τις χρήσεις
  • 150 ml κρέμα γάλακτος
  • 3 κουτ. σούπας ψιλοκομμένος μαϊντανός
  • Αλάτι - πιπέρι

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή για Μανιταρόσουπα βελουτέ καθαρίζοντας με ένα βρεγμένο πανί τα μανιτάρια και μετά λιώνουμε τη μισή ποσότητα από αυτά στο μπλέντερ και κόβουμε σε φέτες την άλλη μισή.
  2. Σε ένα βαθύ σκεύος ρίχνουμε τη μισή ποσότητα του Flora Soft με βούτυρο, το αφήνουμε να θερμανθεί καλά και σοτάρουμε τις φέτες και τα τρίμματα των μανιταριών καθώς και το τριμμένο κρεμμύδι.
  3. Σβήνουμε με το λευκό κρασί, χαμηλώνουμε τη θερμοκρασία, ανακατεύουμε κατά περιόδους και κλείνουμε με καπάκι έως ότου τα μανιτάρια μαλακώσουν.
  4. Συμπληρώνουμε με το καυτό νερό και τους ζωμούς κότας, ανακατεύουμε έως ότου διαλυθούν οι μεριδούλες του ζωμού και συνεχίζουμε το μαγείρεμα για 5 λεπτά.
  5. Σε ένα ποτήρι ρίχνουμε το αλεύρι, προσθέτουμε 4-6 κουταλιές της σούπας νερό και με τη βοήθεια ενός πιρουνιού ανακατεύουμε έως ότου γίνει ένας αραιός χυλός.
  6. Ρίχνουμε τον αραιωμένο χυλό στη σούπα και συνεχίζουμε το μαγείρεμα μέχρι να δέσει η σούπα, ανακατεύοντας με ένα σύρμα για να μη μας σβολιάσει.
  7. Τέλος, ρίχνουμε την κρέμα γάλακτος και το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και ανακατεύουμε για να αποκτήσει η σούπα μας γυαλιστερή υφή, χρώμα και γεύση.
  8. Σερβίρουμε τη σούπα σε πιάτα γαρνίροντας με λίγο ψιλοκομμένο μαϊντανό.  




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές