Υλικά

  • 1 πακέτο λιγκουίνι
  • 300 γρ. γαρίδες ψίχα
  • 300 γρ. μύδια ψίχα
  • 1 πιπεριά πράσινη ψιλοκομμένη
  • 1 κρεμμύδι ξερό ψιλοκομμένο
  • ½ ματσάκι μαϊντανός ψιλοκομμένος
  •  6-8 πομοντόρια ή 4 ώριμες τομάτες
  • Αλάτι-πιπέρι
  • 150 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 2 κουτ. σούπας σάλτσα στρειδιών (oyster sauce)

Εκτέλεση

  1. Ξεκινάμε τη συνταγή βράζοντας τα λιγκουίνι αλ ντέντε, δηλαδή τόσο ώστε όταν τα δαγκώνουμε να «κρατάνε», να είναι ελαφρώς σκληρά και να μην είναι παραβρασμένα.
  2. Σε βαθύ σκεύος ρίχνουμε το Flora Soft με βούτυρο και το θερμαίνουμε καλά. Στη συνέχεια ρίχνουμε στο σκεύος τα θαλασσινά μας και τα σοτάρουμε.
  3. Προσθέτουμε το κρεμμύδι και την πιπεριά και, μόλις τα υπόλοιπα υλικά μαλακώσουν, προσθέτουμε την ψιλοκομμένη τομάτα και τον μαϊντανό. Περιχύνουμε όλα μας τα υλικά με τη σάλτσα στρειδιών, προσθέτοντας μισό ποτήρι νερό από αυτό που έχουμε βράσει τα λιγκουίνι.
  4. Σιγομαγειρεύουμε έως ότου δέσει η σάλτσα.
  5. Παράλληλα, με ένα σουρωτήρι στραγγίζουμε αλλά δεν ξεπλένουμε τα ζυμαρικά.
  6. Όταν η σάλτσα μας είναι έτοιμη, ρίχνουμε μέσα σε αυτήν τα λιγκουίνι,  ανακατεύουμε ελαφρά και σερβίρουμε.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές