Γλυκα

Υλικά

  • 1 πακέτο Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο
  • 1/2 κιλό ζάχαρη
  • 10 κουτ. σούπας νερό
  • 5 κουτ. σούπας κακάο (κοσκινισμένο)
  • 2 κουτ. σούπας κονιάκ
  • 1 ½ κουτ. σούπας χυμός λεμόνι
  • 6 αυγά
  • 2 φλιτζ. τσαγιού αλεύρι που φουσκώνει μόνο του
  • 1 φλιτζ. τσαγιού ψιλοκομμένη καρυδόψιχα
  • Λίγο Flora με βούτυρο σε αλουμινόχαρτο και αλεύρι για το ταψί

Κέικ βραστό

4.2500 5 8 8 user reviews


Αλείφουμε το ταψί με λίγο Flora και το πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι. Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 180 °C.
Ρίχνουμε σε κατσαρόλα το Flora, τη ζάχαρη, το νερό, το κακάο, το κονιάκ και τον χυμό λεμονιού. Τα αφήνουμε να βράσουν όλα μαζί, σε μέτρια φωτιά, ανακατεύοντας στην αρχή συνεχώς μέχρι να λιώσει η ζάχαρη. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά. Χτυπάμε τους κρόκους με το μίξερ χειρός και τους ρίχνουμε στην κατσαρόλα, ανακατεύοντας με γρήγορες κινήσεις. Μετράμε ένα ποτήρι νερού από το μίγμα και το βάζουμε στο ψυγείο. Στη συνέχεια, χτυπάμε τα ασπράδια σε αφράτη μαρέγκα και τα αναμιγνύουμε με το μίγμα της κατσαρόλα, ανακατεύοντας με απαλές κινήσεις. Προσθέτουμε το αλεύρι και ανακατεύουμε καλά, μέχρι να ενσωματωθεί το αλεύρι στο μίγμα. Τέλος, ρίχνουμε την καρυδόψιχα και ανακατεύουμε. Αδειάζουμε το μίγμα στο ταψί και ψήνουμε για 1 ώρα περίπου. Μόλις βγάλουμε το κέικ από τοv φούρνο το χαράζουμε σε κομμάτια και το περιχύνουμε με το μίγμα που κρατήσαμε στο ψυγείο. Περιμένουμε να απορροφηθεί και να κρυώσει, πριν το σερβίρουμε.







Δείτε εδώ κι άλλες λαχταριστές συνταγές με Γλυκά από το Flora με βούτυρο!