Υλικά

  • 1 πακέτο κανελόνια
  • 1 βάζο Knorr Έτοιμη Σάλτσα για ζυμαρικά ή 2 κουτ. σούπας πελτές τομάτας
  • 2-3 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο λιωμένο
  • Τριμμένη παρμεζάνα ή φρυγανιά για το πασπάλισμα

Για τη γέμιση:

  • 1 κιλό κιμάς
  • 1 κρεμμύδι ξερό τριμμένο
  • 1 τριμμένο καρότο (προαιρετικά)
  • 1 φλιτζ. τσαγιού τομάτα κονκασέ
  • 3-4 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο
  • 1 ποτηράκι λευκό ξηρό κρασί
  • Λίγη κανέλα (προαιρετικά)
  • Αλάτι
  • Φρεσκοτριμμένο πιπέρι
  • 5-6 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Για την μπεσαμέλ:

  • 1 λίτρο γάλα
  • 5 κουτ. σούπας αλεύρι ή κορν φλάουρ
  • 100 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 2 αυγά
  • Αλάτι
  • Λευκό πιπέρι
  • 4-5 κουτ. σούπας παρμεζάνα τριμμένη

Εκτέλεση

  1. Ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο της γέμισης σε φαρδιά κατσαρόλα και τσιγαρίζουμε το κρεμμύδι, το καρότο (εάν βάλουμε) και τον κιμά. Ανακατεύουμε, μέχρι να αλλάξει χρώμα ο κιμάς.
  2. Σβήνουμε με το κρασί και ανακατεύουμε για λίγο, να εξατμιστεί το αλκοόλ. Αλατοπιπερώνουμε, ρίχνουμε την κανέλα (εάν βάλουμε) και προσθέτουμε το κονκασέ.
  3. Χαμηλώνουμε τη φωτιά και αφήνουμε τον κιμά να σιγοβράσει, για 20 λεπτά περίπου, μέχρι να πιει τα υγρά του. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά, προσθέτουμε την παρμεζάνα στον κιμά, ανακατεύουμε και αφήνουμε τη γέμιση να κρυώσει καλά.
  4. Στη συνέχεια φτιάχνουμε τη μπεσαμέλ: σε άλλη κατσαρόλα ζεσταίνουμε το Flora Soft με βούτυρο και «καβουρδίζουμε» το αλεύρι, ανακατεύοντας συνεχώς με γρήγορες κινήσεις.
  5. Προσθέτουμε λίγο γάλα, ανακατεύοντας ζωηρά, καρυκεύουμε και ρίχνουμε το υπόλοιπο γάλα.
  6. Ανακατεύουμε, σε μέτρια προς χαμηλή φωτιά, μέχρι να δέσει η κρέμα. Κατεβάζουμε την κατσαρόλα από τη φωτιά και προσθέτουμε τα αυγά (ελαφρά χτυπημένα), ανακατεύουμε γρήγορα και τέλος, ρίχνουμε την παρμεζάνα.
  7. Αλείφουμε το ταψί με λίγο λιωμένο Flora Soft με βούτυρο, προσθέτουμε λίγη σάλτσα τομάτας ή λίγο πελτέ, διαλυμένο σε ζεστό νερό και 2-3 κουταλιές από την κρέμα.
  8. Γεμίζουμε τα κανελόνια με το μίγμα του κιμά και τα βάζουμε στο ταψί το ένα δίπλα στο άλλο.
  9. Τα περιχύνουμε με την υπόλοιπη σάλτσα τομάτας ή τον πελτέ, το υπόλοιπο Flora Soft με βούτυρο και την κρέμα μπεσαμέλ. Εάν θέλουμε, πασπαλίζουμε με τριμμένη παρμεζάνα ή φρυγανιά. Σκεπάζουμε με αλουμινόχαρτο και ψήνουμε το φαγητό σε προθερμασμένο φούρνο στους 200°C για 20 λεπτά περίπου. Στη συνέχεια, τα ξεσκεπάζουμε και τα ψήνουμε άλλα 10 περίπου λεπτά, μέχρι να ροδίσει η κρέμα στην επιφάνειά τους.




ΜΕΤΑΤΡΟΠΕΑΣ ΥΛΙΚΩΝ TIMER ΣΥΝΤΑΓΩΝ

ΧΡΗΣΙΜΕΣ ΣΥΜΒΟΥΛΕΣ

Σχετικές Συνταγές