Γλυκα

Υλικά

  • 250 γρ. Flora Soft με βούτυρο
  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη
  • Χυμός 2-3 λεμονιών
  • Ξύσμα 1 λεμονιού
  • 5 αυγά
  • 450 γρ. αλεύρι (για όλες τις χρήσεις)
  • 4 κουτ. γλυκού μπέικιν πάουντερ
  • 1 βανίλια
  • Flora Soft με βούτυρο και αλεύρι για τη φόρμα

Για το γλάσο

  • 2 φλιτζ. τσαγιού ζάχαρη άχνη
  • 1 κουτ. σούπας Flora Soft με βούτυρο (λιωμένο)
  • 4-5 κουταλιές σούπας χυμός λεμονιού

Κέικ λεμόνι με γλάσο λεμονιού

4.2857 5 7 7 user reviews


Προθερμαίνουμε τον φούρνο στους 170 °C. Αλείφουμε με λίγο Flora Soft με βούτυρο μια φόρμα του κέικ με τρύπα και την πασπαλίζουμε με λίγο αλεύρι.
Κοσκινίζουμε το αλεύρι και το αναμιγνύουμε με το μπέικιν πάουντερ.
Ρίχνουμε στον κάδο του μίξερ το Flora Soft με βούτυρο με τη ζάχαρη και τα χτυπάμε για 10 λεπτά περίπου, μέχρι να λιώσει καλά η ζάχαρη και να φουσκώσει το μίγμα.
Προσθέτουμε τα αυγά, τη βανίλια, το ξύσμα και τον χυμό λεμονιού και τέλος, το αλεύρι ανακατεύοντας διαρκώς στη μεσαία ταχύτητα του μίξερ, μέχρι να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Σταματάμε το μίξερ, αδειάζουμε το μίγμα στη φόρμα και τη βάζουμε στο φούρνο. Ψήνουμε το κέικ στον προθερμασμένο φούρνο για 55 – 60  λεπτά περίπου, μέχρι να ροδίσει.
Ξεφορμάρουμε το κέικ σε σχάρα και το αφήνουμε να κρυώσει. Στο μεταξύ ετοιμάζουμε το γλάσο, ανακατεύοντας όλα τα υλικά, μέχρι να λιώσει η άχνη και να ομογενοποιηθεί το μίγμα. Εάν χρειαστεί, μπορούμε να προσθέσουμε λίγο ακόμη χυμό λεμονιού.
Περιχύνουμε το κέικ με το γλάσο και περιμένουμε να σταθεροποιηθεί καλά, πριν κόψουμε το κέικ.







Δείτε εδώ κι άλλες λαχταριστές συνταγές με Γλυκά από το Flora soft!