Δικες σας συνταγες

Υλικά για 2 άτομα

Για τη βάση

  • 1/2 κουτί (500 γραμμάρια) μπισκότα σοκολάτας με λευκή κρέμα
  • 2 κ.σ. Flora λιωμένο

Για τη μους

  • 1 κιλό ώριμες φράουλες
  • 6 φύλλα ζελατίνη
  • 130 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κιλό κρέμα γάλακτος
  • 2 ασπράδια αβγών
  • 1 κ.σ. ζάχαρη

Για τη διακόσμηση

  • 1/2 κιλό φράουλες, κομμένες στα δύο
  • 50 γρ. άχνη ζάχαρη
  • 1/2 κ.γ. πηκτίνη μήλου
  • 100 γρ. χυμός φράουλας

Τούρτα με μπισκότο και μους φράουλας

5.0000 5 1 1 user reviews


 

Της Βαρβάρας Μελιδώνη

 

Για τη βάση: Προθερμαίνουμε το φούρνο στους 180 βαθμούς με αντιστάσεις και τοποθετούμε τη σχάρα στη δεύτερη σκάλα του φούρνου. Ρίχνουμε τα μπισκότα σοκολάτας μαζί με το λιωμένο Flora στο μπλέντερ και τα χτυπάμε μέχρι να γίνουν θρύμματα. Πιέζουμε απαλά το μείγμα στο κάτω μέρος μιας στρογγυλής φόρμας με αποσπώμενο πάτο 26 εκ. και ψήνουμε για περίπου 30 λεπτά. Για τη μους: Πλένουμε και αφαιρούμε τα φυλλαράκια από τις φράουλες. Πολτοποιούμε πολύ καλά τις φράουλες, έτσι ώστε να προκύψει 1 κιλό καθαρός χυμός (αν χρειαστεί προσθέτουμε περισσότερες φράουλες). Λιώνουμε τα φύλλα ζελατίνης με λίγο από το χυμό φράουλας, αφού τα έχουμε πρώτα μαλακώσει σε λίγο κρύο νερό και στραγγίσει με τα χέρια μας. Ρίχνουμε τη λιωμένη ζελατίνα και την άχνη στο χυμό φράουλας. Στο μίξερ χτυπάμε σε σαντιγί την κρέμα γάλακτος. Ανακατεύουμε πολύ καλά τη μους και προσθέτουμε σταδιακά τη σαντιγί, ανακατεύοντας απαλά με μια μαρίζ. Χτυπάμε τα ασπράδια σε μαρέγκα με τη ζάχαρη. Ρίχνουμε την μαρέγκα στο μείγμα της φράουλας αναδεύοντας απαλά. Στη συνέχεια τοποθετούμε το μείγμα της μους πάνω από την μπισκοτένια βάση και φυλάμε στο ψυγείο για 1 ώρα μέχρι να κάτσει το μείγμα.







Δείτε εδώ κι άλλες Δικές σας συνταγές από το Flora soft!